Поділитись:

Зеленський підписав закон про відновлення виплати лікарняних

П'ятниця, 30 квітня 2021, 05:17
Зеленський підписав закон про відновлення виплати лікарняних

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 1380-ІХ "Про внесення зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності", який передбачає поновлення права на матеріальну допомогу у випадку тимчасової непрацездатності.

Про це повідомляє пресслужба президента.

"Документ повертає людям право на отримання матеріальної допомоги з Фонду соціального страхування України у період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві (так званих лікарняних)", – зазначається у повідомленні.

Як зазначили в Офісі президента, раніше виплати лікарняних були скасовані через законодавчу колізію після внесення змін до Закону "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування", які вводяться в дію з 30 червня 2021 року.

"Це могло спричинити недоотримання лікарняних 2,5 мільйонами осіб. Закон, що його підписав президент, виправляє колізію та відновлює право на одержання цієї матеріальної допомоги", – підкреслили в ОПУ.

Закон набуде чинності 30 червня 2021 року – із дня введення в дію Закону "Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів