Поділитись:

Гори алкоголю: у Луцькому районі виявили підпільний цех (фото)

Четвер, 29 квітня 2021, 12:20
Гори алкоголю: у Луцькому районі виявили підпільний цех (фото)

У межах операції «Спирт» податкова міліція Волині спільно з працівниками УСР у Волинській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинила діяльність підпільного виробництва алкогольних напоїв.

Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 199, 204 Кримінального кодексу України, встановлено, що житель Луцького району організував виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв. Останній обладнав підпільний алкоцех у підвальному приміщенні власного помешкання. Весь цикл «виробничого процесу» відбувався в жахливих антисанітарних умовах та з сировини невідомого походження.

Під час санкціонованого обшуку за місцем виробництва та зберігання фальсифікату правоохоронці виявили понад 2 500 літрів спирту, близько 1 800 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та майже 1 000 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка України. Також в ході проведення обшуку вилучено ручний закорковувач для пляшок, шланги, лійки, спиртометри, порожню тару, мірні колби та чорнові записи щодо обсягів виготовлення та реалізації фальсифікату. Правоохоронці виявили та вилучили 193 тис.грн. готівкових коштів отриманих від такої незаконної діяльності.

Гори алкоголю: у Луцькому районі виявили підпільний цех (фото)Гори алкоголю: у Луцькому районі виявили підпільний цех (фото)Гори алкоголю: у Луцькому районі виявили підпільний цех (фото)Гори алкоголю: у Луцькому районі виявили підпільний цех (фото)

За попередніми оцінками вартість вилученого підакцизу становить понад 1 мільйон гривень. Наразі проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності

В ГУ ДФС у Волинській області вкотре наголошують, що триває проведення операції «Спирт», в ході якої співробітники податкової міліції в посиленому режимі відпрацьовують ринок підакцизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
08 квітня 2024
28 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
07 березня 2024