Поділитись:

В Олиці прибрали схили замку Радзивілів

Четвер, 29 квітня 2021, 09:34

Депутати та працівники апарату обласної ради на чолі з головою Григорієм Недопадом, спільно з депутатським корпусом Луцької районної ради, а також за участі працівників Олицької територіальної громади та місцевих жителів і молодіжних активістів з Луцького технічного університету під час толоки почистили схили замку Радзивілів.

Толока відбулася 28 квітня, – пресслужба облради. 

Пам’ятка архітектури поросла бур’яном, на схилах були хащі, а біля фортеці місцеві жителі викидали сміття.

«Ми робимо усе, аби Олицький замок включили до переліку проєктів «Великої реставрації». Найперше, потрібно очистити схили замку, аби він достойно виглядав, адже, маю надію, що роботи по відновленню валів та споруди невдовзі почнуться, -– каже Григорій Недопад. – На цю толоку зібралася велика команда людей, яким небайдужа доля цієї пам’ятки і які вкладають свою працю, аби об’єкт був готовий до початку робіт в проєкті «Велика реставрація».

Голова постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів обласної ради Юрій Ройко зазначив, що в прибиранні схилів від чагарників активно допомагають працівники Цуманського лісового господарства – вони зрізають самовільні насадження на схилах замку, аби пізніше можна було відгорнути землю від оборонних валів і бастіонів.

«Коли будувалися ці фортифікаційні споруди, то землі біля них і рослинності не було. Тому найперше ми хочемо очистити вали від хащів і залучили для цього усіх активних і небайдужих людей», – наголосив Юрій Ройко.

Як зазначив голова Олицької громади Олександр Прендецький в подальшому в селищі планують зберегти результати сьогоднішньої толоки та суворо контролювати місцевих, аби вони не засмічували територію. Він зазначив, що до замку Радзивілів прикута увага громадськості і така спільна робота заради збереження та відновлення історичної пам’ятки об’єднає ще більше активних людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів