Поділитись:

Скільки вірян цьогоріч допустять на сходження Благодатного вогню

Четвер, 29 квітня 2021, 01:10
Скільки вірян цьогоріч допустять на сходження Благодатного вогню

На церемонію сходження Благодатного вогню в Єрусалимі цього року  пустять 2 500 вірян. Відбудеться дійство 1 травня з дотриманням необхідних карантинних умов.

Про це повідомила на брифінгу, присвяченому церемонії Благодатного вогню, директор Департаменту світових релігій Міністерства закордонних справ Ізраїлю пані Шарон Регев, - пише "Укрінформ".

«Церемонія сходження Благодатного вогню цьогоріч, як і минулоріч, проходитиме в рамках урядових рекомендацій та обмежень у зв’язку з коронавірусною пандемією», - зазначила Регев.

За її словами, цьогорічна церемонія відбудеться за участю 2 500 вірян, які відповідатимуть рекомендаціям «зеленого стандарту» безпеки, з 11 країн.

Зокрема, до Храму Гробу Господнього впустять членів делегацій з Кіпру, Болгарії, Білорусі, Молдови, України, Росії, Румунії, Греції, Грузії, Польщі та Казахстану.

За попереднім планом проходження церемонії, вона розпочнеться в Храмі Гробу Господнього о 9:30 ранку за ізраїльським часом і триватиме до приблизно до 14:15. Згодом вогонь передадуть представникам іноземних делегацій, які вже з 15:30 зможуть повезти вогонь до вірян своїх країн з аеропорту Бенгуріон

Зазначається, що така спецпроцедура цьогоріч, як і минулого року, була розроблена, аби під час пандемії коронавірусу не позбавляти вірян Благодатного вогню.

За традицією, християни східного обряду чекають на сходження Благодатного вогню в Єрусалимі у Велику суботу, коли віряни згадують перебування Христа у труні. Цьогоріч цей день припадає на 1 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів