Поділитись:

В Україні по-новому нараховуватимуть субсидії: що зміниться

Середа, 28 квітня 2021, 20:00
В Україні по-новому нараховуватимуть субсидії: що зміниться

Уряд від травня 2021 року вирішив змінити правила отримання субсидій.

Про це під час засідання Кабінету Міністрів 28 квітня повідомив прем'єр Денис Шмигаль, – пише ТСН. 

Відтепер отримувачі субсидій повинні подати нову заявку на її отримання. Зробити це можна в онлайн-режимі або поштою протягом наступних п'яти місяців. Крім того, тепер усі українці, які мають субсидії, будуть отримувати її "живими" грошима. Раніше допомогу у грошовій формі мали лише 92 % отримувачів.

Від наступного місяця також зміни торкнуться тих, кому субсидія призначатися не буде. Це стосується тих, хто має на рахунку в банку понад сто тисяч гривень, купує нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень.

"Для більшості отримувачів субсидій нічого не зміниться. Нові правила - це про справедливість. Коли держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує. Така політика стосується всіх соціальних виплат і процес справедливої верифікації - це державницька позиція, яку ми будемо підтримувати", – наголосив очільник Кабміну Денис Шмигаль. 

Як повідомлялося, житлові субсидії відтепер будуть адресними та призначатимуться по-новому. Від 1 травня стартує перепризначення грошової допомоги населенню на наступний період. Претендентів будуть перевіряти більш ретельно. Зокрема, чи мають вони депозити у банках, чи не отримують кешбеку за покупки та дивіденди від цінних паперів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів