Поділитись:

У чому полягає допомога боржникам від адвоката по кредитних спорах*

Середа, 28 квітня 2021, 15:04
У чому полягає допомога боржникам від адвоката по кредитних спорах*

Кредит — це не вирок

Допомога боржникам з боку адвоката по кредитах в сучасних умовах досить затребувана. Багато людей звикли жити в кредит. Хтось справно виплачує свої борги, а хтось — ні. І в першому, і в другому випадку боржникові можуть знадобитися послуги адвоката по кредитних спорах, який:

  • підкаже як отримати розстрочку виплати кредиту;
  • представить ваші інтереси в судовому спорі з банками;
  • захистить від неправомірних дій колекторів.

Звертайтесь до професіоналів

Нерідко самі кредитні організації порушують закон, нав’язуючи до кредиту ще й оплату додаткових послуг, наприклад зі страхування. У сумлінного боржника також можуть виникнути труднощі із достроковим погашенням кредиту. Боротися з подібними порушеннями можна і потрібно. У юридичній компанії «Касьяненко та Партнери» ви можете найняти професійних юристів.

Чим займається адвокат по кредитних спорах

Що робити якщо сума кредитних зобов’язань виявилася не підйомною? Як списати борги? Ці питання хвилюють багатьох і відповідь на них проста — звернутися до кредитного адвоката і дізнатися про тонкощі процесу списання кредитних боргів, а також наявність підстав для банкрутства в  вашій ситуації. Фахівець надасть допомогу в підготовці документів, необхідних для списання кредитних боргів та проконсультує з усіх виниклих питань.

Чим загрожує судовий спор з банком

У разі наявності простроченої заборгованості за кредитом банк рано чи пізно звернеться до суду з вимогою до боржника про стягнення кредитного боргу. Крім суми основного зобов’язання, банк попросить застосувати фінансові санкції за прострочення виплати кредиту і стягнути з вас різні:

  • штрафи;
  • пені;
  • неустойки;
  • відсотки.

Крім того, якщо кредит узято під заставу нерухомого майна, наприклад квартири або будинку, банк неодмінно попросить суд застосувати стягнення на заставлене майно.

Допомога боржникам

Звичайна практика для боржника — не з’являтися за викликом суду. Однак така пасивна позиція є невірною і може призвести до дуже небажаних наслідків. Суд у разі неявки боржника, керуючись принципом змагальності судового процесу, може задовольнити вимоги банку без особливих розглядів, і якщо банком заявлялися вимоги про звернення стягнення на закладену квартиру або будинок, то ви цілком можете залишитися без житла. Часто банки представляють в суд невірний розрахунок заборгованості по сумі боргу і штрафних санкціям, і якщо розрахунок вчасно не оскаржити, то суд задовольнить вимоги банку.

Роль адвоката

Уникнути описаних вище наслідків можна, вчасно звернувшись до кредитного адвоката. Тільки фахівець з кредитних питань зможе перевірити розрахунок банку по боргах, підготувати контррозрахунок і заперечення проти позову, в тому числі щодо вимог про звернення стягнення на заставлене майно.

Надрукувати
мітки:
коментарів