Поділитись:

Усі медзаклади Луцька об'єднали в один (деталі, відео)

Середа, 28 квітня 2021, 12:47

У Луцьку створили КП "Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади", до якого увійдуть усі медичні заклади міста. 

Відповідні рішення ухвалили у середу, 28 квітня, під час сесійного засідання. 

Так, депутати вирішили створити згадане комунальне підприємство на базі Луцької міської клінічної лікарні. Шляхом реорганізації до об'єднання приєднали Луцький центр первинної медичної допомоги, Луцький центр первинної медичної допомоги №1, Луцький центр первинної медичної допомоги №2, Луцький центр первинної медичної допомоги №3. Реорганізацію повинні провести до 2 серпня.

 

Заступниця голови фракції "СВІДОМІ" Алла Надточій зауважила, що спілкувалася з керівниками медзакладів, лікарями та пацієнтами, аби почути їхню думку щодо реформування. 

"Люди переживають, що автоматично не будуть збережені усі декларації, які були підписані за цей час. Ми спілкувалися з представництвом НСЗУ та запитували, чи буде збережено. Чітких та впевнеих відповідей нема. Все залежатиме від того, як сформують структуру", – сказала обраниця громади. 

Алла Надточій та Тарас ШкітерАлла Надточій та Тарас Шкітер

Своєю чергою голова фракції "СВІДОМІ" Тарас Шкітер запитав, хто візьме на себе персональну відповідальність за можливий провал цього рішення.

"Об'єднання має і переваги, і недоліки, про які нам говорили лікарі", – сказав він.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що бере відповідальність на себе. Він зазначив, що необхідно об'єднати фінансові ресурси та зробити медзаклади Луцька потужними.

"Я не хочу говорити про суму, яку буде зекономлено, але відповідні кошти можна буде вкласти у нове обладнання, яке нам необхідне, щоб забезпечити необхідні функції охорони здоров'я", – сказав мер.

Ігор ПоліщукІгор Поліщук

Своєю чергою лідер фракції "СВОБОДА" Микола Федік зауважив, що бачить в об'єднанні лише переваги. 

"Гроші від НСЖУ надходитимуть ті ж самі, всі декларації зберігаються. Будуть певні незручності з пакетами послуг, але воно того вартує", – сказав він. 

Очільниця фракції "За майбутнє" Вікторія Майборода зазначила, що створення такого великого медичного об’єднання, в якому в центрі буде пацієнт, дозволить налагодити взаємодію на різних рівнях надання медичної допомоги:

"Окрім того, це забезпечить ефективність використання високовартісного обладнання. Оскільки кожному закладу не доведеться купувати одну й ту ж апаратуру. Також об’єднання дозволить в найкоротші терміни надавати допомогу особам, які не мають постійного місця проживання". 

Підтримала рішення і представниця "Батьківщини" Ірина Чебелюк, яка зауважила, що медичний персонал не повинен відчути  ніяких кроків змін:

"Ми прорахуємо всі ризики та працюватимемо над тим, щоб наше МТМО було найкращим в Західній Україні".

Разом із цим депутатка Алла Доманська ("ЄС") пропонувала внести до рішення пункт про обрання керівника МТМО за конкурсом, проте пропозиція необхідної кількості голосів не набрала. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
10:30
27 березня 2024
19:30
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
21 березня 2024
17:46
19 березня 2024
18 березня 2024
20:30
14 березня 2024