Поділитись:

Із 2017 року міста звітуватимуть щодо парникових викидів

Вівторок, 13 вересня 2016, 16:16

Із 2017 року всі міста та бюджетні організації в Україні повинні будуть подавати звіти щодо викидів парникових газів, що дозволить ефективно брати участь у світовій системі торгівлі квотами.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Олексій Савченко в інтерв'ю газеті "Экономические известия", – передає Слово і Діло.

"Мало хто говорить ще і про те, що питання енергоефективності фігурують у наших міжнародних зобов'язаннях. З 2017 року всі міста і бюджетні організації повинні будуть подавати звіти за викидами парникових газів, які вони генерують, для того, щоб Україна могла ефективніше брати участь у світовій системі торгівлі квотами", - зазначив Савченко.

Із його слів, для цього при кожній мерії має бути створений центр енергоефективності.

"Це означає, що при кожній мерії повинен бути створений центр енергоефективності, який розробить програму і план таких заходів, щоб знизити кількість викидів", - уточнив депутат.

Водночас він висловив сумнів, що в країні достатньо фахівців, які здатні масово налагоджувати роботу центрів енергоефективності.

"Безумовно, є кому виступити на конференції, показати напрацювання, з'їздити за обміном досвідом у Фрайбург, найбільш енергоефективний місто Німеччини. Але хто поїде, наприклад, мій рідний Козелецький район і розробить програму енергоефективності? І через скільки років до нього дійдуть руки? Якщо ми говоримо про системний підхыд, потрібно збільшувати держзамовлення на всі пов'язані з енергоефективністю спеціальності. Впевнений, нестачі роботи у таких випускників не буде п'ятдесят років", - зазначив Савченко.

Надрукувати
мітки:
коментарів