Поділитись:

На кордоні – черги напередодні свят: залучили більше працівників

Середа, 28 квітня 2021, 09:32
На кордоні – черги напередодні свят: залучили більше працівників

Напередодні Великодня на кордоні зазвичай зростає кількість осіб, які прямують на в’їзд в Україну. Переважно це громадяни України, які тимчасово проживають за кордоном та повертаються додому на період свят.

Зважаючи на ситуацію з пандемією коронавірусу у світі, різкого збільшення пасажиро-транспортного потоку не очікується. Проте задля створення комфортних умов громадянам при перетині кордону прикордонники збільшують кількість персоналу, який залучається до несення служби у пунктах пропуску. Окрім того, у пунктах пропуску з найінтенсивнішим рухом встановлено додаткові робочі місця, зокрема, пересувні комплекси автоматизації паспортного контролю, – повідомили в західному регіональному управлінні Держприкордонслужби. 

Аби зменшити час на проведення контролю, в управлінні надають подорожнім декілька порад та нагадують:

  • перед початком подорожі необхідно перевірити дійсність усіх паспортних документів та реєстраційних документів на транспортний засіб;
  • громадянам України варто завчасно завантажити додаток «Вдома» або пройти тестування методом полімеразно-ланцюгової реакції (не пізніше, як за 72 години до контролю);
  • іноземцям віком від 12 років необхідно обов’язково мати негативний результат тесту, зроблений методом полімеразно-ланцюгової реакції (не пізніше, як за 72 години до контролю), та страховий поліс, виданий страховою компанією, що зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України, та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19 і обсервацією. У разі їх відсутності іноземцеві буде відмовлено у пропуску через кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024