Поділитись:

На Закарпатті будуватимуть новий аеропорт

Середа, 28 квітня 2021, 06:55
На Закарпатті будуватимуть новий аеропорт

На території Мукачівської громади Закарпатської області збудують новий аеропорт. 

Про це інформує пресслужба Закарпатської ОДА.

"27 квітня, голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, представники Державного агентства інфраструктурних проектів та Мукачівської територіальної громади підписали чотиристоронній Меморандум про співпрацю щодо проектування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області", – йдеться у повідомленні.

Проект будівництва нового міжнародного аеропорту на Закарпатті включили до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року. Із Державного бюджету 2021 року виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації.

Також очікують субвенцію із держбюджету на 4 мільярди гривень, з яких 3 млрд грн виділять на будівництво злітно-посадкової смуги, а на інфраструктуру – 1 млрд грн.

"Конфігурація перспективного летовища у Закарпатті буде подібною до летовища у місті Тіваті (Чорногор'я). Враховуючи географічне розташування, майбутній аеропорт буде мати оптимальну локацію, яка дозволить безперешкодно забезпечувати Закарпаття повітряно-транспортні послуги. Орієнтовний термін будівництва складає близько 3 років", – зазначає пресслужба.

Найближчим часом очікують старту розробки проектної документації, виділення земельної ділянки під будівництво об’єкту та інших процесів, передбачених проектом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів