Поділитись:

У США вакциновані від "ковіду" зможуть перебувати на вулиці без масок

Середа, 28 квітня 2021, 05:31
У США вакциновані від «ковіду» зможуть перебувати на вулиці без масок

Центр з контролю і профілактики захворювань (CDC) у США відмінив масковий режим для вакцинованих від COVID-19 американців.

Про це йдеться у нових настановах, оприлюднених CDC, – повідомляє "Суспільне" із посиланням на HuffPost.

Зокрема, у них йдеться про те, що людям, які отримали повну дозу вакцини, по закінченню двох тижнів після останнього щеплення не потрібно носити маски на відкритому повітрі, якщо вони перебувають на самоті, із членами своєї сім'ї або у невеликих групах. Вони також можуть відмовитися від масок в приміщенні з іншими повністю вакцинованими людьми або з нещепленими людьми з іншого домогосподарства, у разі, якщо серед них немає людей, які піддається підвищеному ризику зараження COVID-19.

При цьому фахівці все одно рекомендують носити маски під час перебування у натовпі.

У березні Центр з контролю і профілактики захворювань вперше дозволив американцям, які отримали обидві дози вакцини від COVID-19, частково нехтувати соціальною дистанцією. У рекомендаціях центру також зазначалося, що вакциновані мешканці США також можуть зустрічатися у межах однієї родини з людьми, які не вважаються схильними до перебігу захворювання у тяжкій формі, наприклад, якщо вакциновані бабусі та дідусі відвідують здорових дітей і онуків.

Як зазначає видання CDC давно заохочує людей збиратися на відкритому повітрі, оскільки за таких умов ризик передачі вірусу є мінімальним.

"Ризик зараження на вулиці дійсно мінімальний. Якщо ви вакциновані і перебуваєте на вулиці, він буде ще менший", – заявив 26 квітня головний національний експерт США з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі.

У разі ж, якщо люди проводять зустріч всередині приміщення, CDC рекомендує, щоб воно було добре вентильованим для забезпечення притоку повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів