Поділитись:

Без грипу, але з ГРВІ: на Волині епідпоріг перевищений на 41%

Вівторок, 27 квітня 2021, 13:05

На Волині показник захворюваності на ГРВІ зменшився на 5 % та становить 811 на 100 тисяч населення, але залишається вищим від показника епідемічного порогу на 41 % і відповідає середньому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Перевищення епідемічного порогу зареєстроване у м.Луцьку (на 63 %), Володимир-Волинському (на 45 %), Ковельському (34 %), Локачинському (16 %), Рожищенському (10 %) та Любешівському (7 %) районах.

Утримується на високому рівні захворюваність серед дитячого населення – вона становить 44 % (захворіли близько 4 тис.) від загальної кількості постраждалих, що майже на рівні минулого тижня.

Більше 3 % від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (86 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 163 тис. волинян – це 16 % населення області.

Всього на Волині проти грипу вакциновано понад 3 тис. осіб, із них 62 % – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

На сьогодні циркуляцію вірусів грипу в області не виявили. Проте встановили циркуляцію інших вірусів респіраторної групи: риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів