Поділитись:

У Чехії курсуватимуть луцькі тролейбуси «Богдан»

Понеділок, 26 квітня 2021, 17:25

Український виробник автобусів та тролейбусів «Богдан» вперше вийшов на ринок Чехії з новими тролейбусами. Корпорація «Богдан» у консорціумі з чеською компанією Tram For Envi поставить шість нових тролейбусів з автономним ходом для транспортної компанії м.Їглава (Чехія).

Про це повідомляється на сайті корпорації.

Покупка фінансуватиметься за допомогою європейської субсидії. Це буде двовісний низькопідлоговий тролейбус, який може виїжджати за межі контактної мережі. Значна частина конструкції тролейбуса повинна мати складові чеського виробництва, наприклад обладнання Cegelec.

В травні 2020 року чесько-український Консорціум було визнано переможцем тендера на поставку тролейбусів для транспортної компанії м.Їглава, в якому він конкурував з Škoda Electric. До цього протягом багатьох років тільки Škoda Electric вигравала контракти на поставку тролейбусів, а прихід інших виробників призвів до суттєвого зниження цін.

Корпорація «Богдан» близько 10 років тому мала досвід співпраці з чеською компанією Cegelec і представляла тролейбус в рамках спільного проєкту в м. Острава (Чехія). Серед інших великих поставок продукції корпорації в ЄС – поставка в 2013 році спільно з польською компанією Ursus 38 електробусів в м. Люблін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів