Поділитись:

Україну накриють сильні магнітні бурі

Понеділок, 26 квітня 2021, 18:08
Україну накриють сильні магнітні бурі

Магнітні бурі йдуть до України. Найскладніше метеоочутливим людям буде 3 травня, а також від 11 до 27 травня. Лікарі попереджають: необхідно уважно спостерігати за своїм організмом і відмовитись від шкідливих звичок, адже самопочуття дійсно може погіршитися. 

Про це повідомляє ТСН. 

Науковці пояснюють магнітні бурі спалахами на Сонці. Саме з нього в навколишній простір потрапляє велика кількість заряджених частинок. Їх підхоплює сонячний вітер і на величезній швидкості несе в різних напрямках. Зокрема, і до Землі. Тож магнітні бурі, які нібито стають причиною погіршення самопочуття, виникають через захисну реакцію магнітного поля Землі.

"Ці бурі відбуваються залежно від того, в якому стані перебуває Сонце. Якщо взяти до уваги, що на Сонці є 11-річна періодичність, то в роки, коли спостерігається максимум сонячної активності, цих бур може бути кілька десятків на рік", – каже доктор фізико-математичних наук Олександр Філатов. 

Зі слів науковця, з кожним роком кількість магнітних бур на землі збільшуватиметься: попереду цикл високої активності.

Попри те, що їхній вплив на людину до кінця не доведений, лікарі говорять: магнітні бурі відчуває близько половини населення планети.

"Страждають більш за все літні пацієнти, люди які мають хронічні захворювання, вагітні жінки", – наголосив лікар-терапевт Олександр Курильчик. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів