Поділитись:

Кабмін встановив розмір компенсацій у разі смерті або інвалідності через COVID-вакцину

Неділя, 25 квітня 2021, 06:37

Кабмін опублікував постанову  щодо компенсацій у разі смерті або отриманні інвалідності після вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19. У разі летального випадку передбачається виплата понад 1,7 млн гривень.

Про це пише "Суспільне".

Для проведення виплат компенсацій МОЗ виділяється понад 55,9 млн гривень, які є залишком коштів з Фонду боротьби з COVID-19 за 2020 рік. Документ затверджує порядок виплат, а також порядок використання коштів.

Передбачаються наступні компенсації:

  • у разі смерті після вакцинації від COVID-19, членам сім’ї, батькам, утриманцям померлого виплатять в 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (понад 1,7 млн гривень);
  • у разі встановлення інвалідності після вакцинації від COVID-19, передбачається разова виплата: для осіб з інвалідністю I групи — 400-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (908 тисяч гривень); з інвалідністю II групи — 350-кратний розмір (794,5 тисяч гривень); з інвалідністю III групи — 300-кратний розмір (681 тисяча гривень);

Зазначається, що у разі ускладнень після вакцинації від COVID-19 вакцинами або іншими медпрепаратами за процедурою ВООЗ "COVAX", виплати держкомпенсації не передбачаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів