Поділитись:

Обіцяли роботу в Швейцарії: волинянин віддав шахраям 13 тисяч гривень

П'ятниця, 23 квітня 2021, 18:42
Обіцяли роботу в Швейцарії: волинянин віддав шахраям 13 тисяч гривень

22 квітня до Ковельського районного управління поліції звернувся 21-річний ковельчанин, та повідомив, що його ошукали.

Як з’ясувалось, молодик на початку цього місяця в інтернет-мережі знайшов оголошення про надання послуг з оформлення документів та працевлаштування в Швейцарії. Залишивши свої дані, через деякий час із заявником зв’язалася невідома особа та повідомила, що для оформлення документів необхідно на картку переказати грошові кошти. Переказавши більше 13 тисяч гривнів, зв’язок з рекрутинговим шахраєм обірвався, – повідомили в Ковельському районному управлінніполіції ГУ НП у Волинській області. 

Працівники поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють особу, причетну до вчинення цього злочину.

Поліція нагадує волинянам: 

  • Щоб не стати жертвою рекрутингових шахраїв, варто пам’ятати одне просте правило – сумлінний роботодавець або агентство з підбору персоналу ніколи не просять шукачів заплатити за отримання посади й надані послуги.
  • Якщо вас просять за щось заплатити перед початком роботи, це повинно вас відразу насторожити.
  • Ніколи не надавайте документи, особисту інформацію потенційному роботодавцю, поки небудете впевнені, що все офіційно, уважно читайте папери перед підписанням.ф

Але варто розуміти, що в процесі працевлаштування ви можете заплатити, наприклад, за складання грамотного резюме, переклад CV на іноземну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів