Поділитись:

На Волині планують утворити 32 обласні ліцеї

П'ятниця, 23 квітня 2021, 00:14

фото ілюстративне

У Волинській області утворять 32 ліцеї, засновником яких буде обласна рада. 

Про це стало відомо під час засідання освітньої комісії облради, – повідомляє ІА "Волинські Новини".

Відповідно до нового закону Про середню освіту, школи в Україні мають розділити на три групи: початкові (1-4 класи), гімназії (5-9 класи) та ліцеї (10-12 класи). Якщо заклад реорганізують у гімназію, а не ліцей, то у багатьох закладах І-ІІІ ступенів старша школа може зникнути.

Заступниця начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Тетяна Соломіна повідомила, що в області планують утворити 32 ліцеї, де засновником буде обласна рада.

Попередньо повідомлялося, що нові ліцеї в області планують розмістити так, аби можна було забезпечити довезення учнів. А ще думають над можливістю облаштувати при ліцеях пансіони. Ліцеї мають бути профільні. На Волині уже є заклади такого типу: Волинський науковий ліцей-інтернат, Нововолинський науковий ліцей-інтернат, військовий ліцей у Луцьку, лінгвістичний ліцей у Княгининку. Інший варіант для старшокласників – іти в ПТУ або коледжі.

Тим часом у деяких ліцеях починають виводити початкову ланку, якщо ще така діє, та гімназійні класи. До прикладу, так мають вчинити у трьох ліцеях Волині, які розташовані у Княгининку, Володимирі-Волинському та Люблинці: тут у 2021 році не будуть набирати учнів уже у 6-7 класи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів