Поділитись:

У центрі Луцька хочуть продати землю біля алеї сакур на П’ятницькій гірці

Середа, 21 квітня 2021, 20:20

У Волинській ОДА готують документи для продажу з аукціону земельної ділянки, площею 0,0814 га, біля алеї сакур на П’ятницькій гірці, що у центрі Луцька.

Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА № 182 від 14 квітня, - пише ІА "Волинські новини".

Зокрема, цим документом наданий дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки державної власності у власність шляхом продажу права власності на земельних торгах (аукціоні). Йдеться про ділянку, площею 0,0814 га [кадастровий номер: 0710100000:11:040:0064], яка розташована за адресою: Волинська обл., м. Луцьк, вул. П’ятницька Гірка, 2.

До слова, поруч розташоване приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина». З 1993 року там розміщувалась Волинська телерадіокомпанія. Наразі сама будівля перебуває у комунальній власності Луцької міської ради, інформують у відділі комунального майна міськради. Сама ж ділянка, яку готують до продажу, розташована обабіч, безпосередньо за Центром надання адміністративних послуг.

Свого часу тут був міський фонтан, який згодом зруйнувався. У 2014 році тут планували звести капличку імені Героїв Небесної Сотні. Пізніше територію виклали бруківкою, встановили лавки, а згодом на прилеглій ділянці висадили сакури.

Як повідомив директор КП «Парки і сквери міста Луцька» Богдан Феденчук, згадана територія, де висаджені сакури, не має офіційного статусу скверу міста, яким би опікувалося підприємство. Висадка на цьому місці сакур було міською ініціативою облагородити територію, реалізованою за кошти меценатів.

Раніше під час ремонтних робіт неподалік були знайдені людські останки, адже поруч було давнє церковне кладовище.

До слова, згідно з розпорядженням, змінюється і цільове призначення ділянки із «земель житлової забудови для експлуатації та обслуговування приміщень» на «землі громадської забудови для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку КВЦПЗ 02.03». Розроблення проєкту землеустрою доручили управлінню містобудування та архітектури облдержадміністрації. Також структурний підрозділ ОДА має провести експертну грошову оцінку земельної ділянки.

На питання, яка саме це ділянка і що на ній було раніше, заступник начальника управління, начальник відділу містобудівного кадастру, моніторингу та земельних відносин Волинської ОДА Степан Білан порадив написати офіційний запит. «Я ж не пам’ятаю адрес всіх», – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів