Поділитись:

Директор "Луцьктепла": повідомлення "Волиньгазу" про відключення – шантаж

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:55
Директор «Луцьктепла»: повідомлення «Волиньгазу» про відключення – шантаж

Директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна каже, що через те, що ПАТ "Волиньгаз" заблокував їм рахунки, вони не можуть купити навіть труби і нормально підготуватись до опалювального сезону.

Про це керівниця комунального підприємства розповіла 12 вересня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як розповіла Валентина Малютіна, "Волиньгаз" відмовляється від "субсидій та пільг, які пропонує ДКП "Луцьктепло" на погашення своєї заборгованості, бо їм треба "живі" гроші.

Вона зазначила, що взаємовідносини з "Волиньгазом" розпочалися з січня цього року. Раніше послуга із розподілу газу була включена в саму його вартість. Пізніше за газ і за його розподіл підприємство платило окремо.

За умовами договору, який був затверджений Кабінетом Міністрів, "Луцьктепло" повинно було оплатити вартість розподілу попередньо. Валентина Малютіна називає такі взаєморозрахунки неврегульованими на рівні держави.

"Заборгованість утворилась в січні-лютому. У нас дуже значна частина оплати за послуги теплопостачання надходить у формі субсидій. Виходить, що держава пропонує нам такі гроші, які "Волиньгаз" не сприймає. Вони не хочуть наших субсидій та пільг, а давай їм "живі" гроші. Як на мене, це певною мірою тиск і шантаж - попередження про відключення газопостачання", - сказала Валентина Малютіна.

Голова комісії Андрій Козюра поцікавився, чи можливо частку боргу віддавати "живими" грошима, а приблизно 60 % - субсидіями. На це Малютіна відповіла, що "Волиньгаз" таких умов не приймає. Втім начальник Луцького відділення ПАТ "Волиньгаз" Руслан Сахарчук сказав, що не готовий відповісти на таке питання.

"Ми з міським головою були на зустрічі із керівником "Волиньгазу" й пропонували йому реструктуризацію боргу до квітня. За вересень ми маємо заплатити три мільйони гривень, бо вони знову нам надішлють попередження про відключення", - сказала Валентина Малютіна.

Вона додала, що ці три мільйони назбирають швидко.

Комісія вирішила рекомендувати "Луцьктеплу" протягом десяти днів підписати договір реструктуризації боргу з "Волиньгазом". Також з метою забезпечення вчасного запуску опалювального сезону рекомендували звернутись до міського голови, щоб віднайти в бюджеті кошти в сумі три мільйони гривень для забезпечення розрахунків з розподілу газу.

Надрукувати
мітки:
коментарів