Поділитись:

Цифра дня: скількох порушників карантину зловили волинські патрульні з початку пандемії

Середа, 21 квітня 2021, 19:45
Цифра дня: скількох порушників карантину зловили волинські патрульні з початку пандемії

З початку пандемії коронавірусу в Україні минуло вже більше року. 12 березня 2020 року Україна ввела ряд карантинних обмежень та призначила відповідальність за їх порушення. Зокрема, змінами до статті 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення закріпили накладення штрафу на громадян у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тисячі гривень), і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-170 тисяч гривень).

У відповіді на усний запит журналістів ІА "Конкурент" в Управлінні патрульної поліції Волині розповіли, що на їхній території обслуговування від початку карантину за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) було складено 1001 адміністративний матеріал.

Всі адмінматеріали були направлені до суду, і вже там вирішується доля порушників карантину. Цікаво, що станом на 9 квітня цього року в Україні було складено більше 50,5 тисяч протоколів за порушення правил карантину, суди розглянули більше 18,5 тисяч адміністративних справ за статтею 44-3 КУпАП, з яких лише 1,6 тисяч (або менше 10 % від загальної кількості розглянутих) стали підставою для накладення адміністративного стягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів