Поділитись:

Раціональність використання металевих стелажів та їх різновиди*

Середа, 21 квітня 2021, 16:00
Раціональність використання металевих стелажів та їх різновиди*

Від правильності облаштування складського приміщення залежить швидкість виконання розвантажувально-навантажувальних робіт, а також зручність пошуку відповідних товарів. Важлива роль у цьому питанні відводиться системам зберігання, завдяки яким можна не тільки оптимізувати продуктивність, але й забезпечити раціональне використання робочої площі. Щоб на додаток до всього гарантувати цілісність вантажів і безпеку персоналу, слід використовувати стелажі, виготовлені з металу.

Переваги використання металевих стелажів

Найважливішим параметром вибору систем зберігання є матеріал їх виготовлення. З усього розмаїття стелажних конструкцій найбільш міцним, надійним, зносостійким та довговічним є металеве обладнання. Воно не тільки відповідає всім вимогам експлуатації, але й відрізняється низкою наступних переваг:

  1. Здатність витримувати великі вагові навантаження. Вибираючи металевий стелаж, необхідно враховувати показник його максимальної завантаженості на одну полицю.
  2. Простота збирання та розбирання. Найбільшу популярність мають конструкції збірно-розбірного типу, які зручні та практичні не тільки в експлуатації, але й при транспортуванні.
  3. Вартість. Металеві стелажі, у порівнянні з дерев'яними, коштують дешевше, що пов'язано із собівартістю матеріалу виготовлення, при цьому вони займають менше місця, бо відрізняються незначною товщиною складових елементів.
  4. Ресурс служби. Вироби з металу мають найвищі показники міцності та стійкості до впливу різних чинників. Їх можна використовувати як в опалювальних, так і неопалюваних приміщеннях. Метал не піддається корозії завдяки нанесенню спеціальних захисних покриттів у вигляді цинкового напилення або полімерних виробів.
  5. Універсальність. Вони підходять для роботи з будь-якими товарами: шинами, побутовою хімією, будівельними матеріалами. Зберігати на полицях металевих стелажів можна навіть харчові продукти, бо вони абсолютно нешкідливі та безпечні для людини.
  6. Пожежостійкість. На відміну від дерев'яних і пластикових систем зберігання не підтримують процес горіння.

Стелажні системи з металу мають широкий попит, бо сфера їх експлуатації практично безмежна. Вони можуть застосовуватися в складських приміщеннях, торговельних залах або виставкових центрах, в автосервісах та майстернях, цехах виробничих організацій і навіть у побуті та комерційних приміщеннях.

Раціональність використання металевих стелажів та їх різновиди*

Різновиди систем зберігання з металу

Крім перерахованих переваг, металеві стелажі випускаються у великому різноманітті конфігурацій, що дозволяє вибрати оптимальний варіант у залежності від специфіки діяльності складу або виробничого підприємства. Розрізняють наступні різновиди:

  1. Поличні — це одні з найпопулярніших систем, які мають просту конструкцію та поєднують у собі такі переваги, як здатність розміщення товарів різного типу та відкритий доступ до них у будь-який час.
  2. Фронтальні — різновид складського обладнання, вони призначені для зберігання товарів і вантажів, розміщених на піддонах.
  3. Набивні — системи зберігання для складування піддонів, які характеризуються такою важливою перевагою, як економія вільного простору внаслідок відсутності проходів між рядами.
  4. Консольні — вони призначені спеціально для зберігання нестандартних габаритних та довгомірних вантажів.

Існує багато інших видів металевих стелажів, при виборі яких важливо враховувати їх технічні параметри: розміри, конфігурацію та максимальне навантаження. Не варто забувати про якість конструкцій, бо від цієї особливості залежить цілісність вантажів та безпека робочого персоналу.

Надрукувати
мітки:
коментарів