Поділитись:

Пенсії на картку: кому після 1 вересня принесуть гроші додому

Вівторок, 20 квітня 2021, 16:32
Пенсії на картку: кому після 1 вересня принесуть гроші додому

Пенсії та соціальну допомогу в Україні будуть платити тільки на банківські картки – Мінсоцполітики хоче перевести виплати в безготівкову форму вже до кінця літа. Але це правило поширюватиметься не на всіх.

Про це інформує Сьогодні.

Отримувати гроші на руки з доставкою за рахунок держави, як і раніше, будуть:

  • люди з інвалідністю 1-ї категорії;
  • ті, хто старше 80 років;
  • ті, кому потрібен постійний догляд (цей факт повинен бути обов'язково підтверджений лікарсько-консультативною комісією).

Люди похилого віку побоюються нововведень – кажуть, що бояться взаємодіяти з банками.

У Кабміні ж впевнені: нововведення – на краще, а перехід пройде безболісно. Наприклад, ті, хто не хоче користуватися банкоматами, зможуть замовити в своєму банку послугу з доставки пенсії готівкою додому. Щоправда, за власні кошти.

"Виплата здійснюватиметься на банківські установи, а далі вже сам одержувач має визначитися. Він може їх отримувати використовуючи картку. Або може замовити у свого банку таку послугу, як доставка цієї виплати додому", – пояснив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко.

У Мінсоцполітики тим часом обіцяють, що переоформлення буде максимально безболісним і пройде за спеціальною спрощеною процедурою.

"Раніше потрібно спочатку було піти в банк, оформити рахунок, потім цю інформацію занести до Пенсійного фонду або в орган соцзахисту. Але тепер людина приходить в банк, пише заяву, отримує рахунок, а банк вже самостійно інформує Пенсійний фонд", – розповів Музиченко.

Обрати банк для отримання виплат пропонують серед пів сотні фінустанов. Тим, хто не визначиться у відведений термін, виплати почнуть нараховувати на рахунок в державному Ощадбанку. Потім його можна буде замінити на іншу фінустанову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів