Поділитись:

Сітки та човни:  на Волині на території заповідника зловили браконьєрів

Вівторок, 20 квітня 2021, 12:50
Сітки та човни:  на Волині на території заповідника зловили браконьєрів

У Ковельському районі інспектори рибпатруля провели рибоохоронний рейд з громадськими інспекторами та прикордонниками.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

19 квітня 2021 року рейд провели на території заповідного урочища «Озеро Тур».

Близько 06:00 год. на оз. Святе поблизу с. Тур викрили жителя с. Заболоття, який ловив рибу сітним знаряддям лову. Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству. На нього склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

Близько 08:00 год. викрили громадянина, який порушував правила рибальства на оз. Довге поблизу с. Тур. Чоловік пересувався плавзасобом в період нересту. На порушника склали адміністративний протокол та наклали відповідні штрафні санкції.

Того ж дня на Турському водосховищі викрили чоловіка, який рибалив з дерев’яного човна. Виловити риби та нанести збитків чоловік не встиг. На нього оформили протоколи за грубе порушення Правил рибальства. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову вилучили..

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. 

Довідково:

З першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів