Поділитись:

МРТ — це сучасна і точна діагностика*

Понеділок, 19 квітня 2021, 16:02

Магнітно-резонансна томографія — метод дослідження, що дозволяє отримати докладну картину стану органів людини без внутрішнього втручання. Оскільки принцип роботи апарату заснований на магнітних полях, то процес дослідження абсолютно безпечний з точки зору іонізуючого опромінення — воно відсутнє.

Найбільш інформативний метод

Безумовно, якісне обладнання для МРТ — це важливий елемент успішної діагностики, але найголовнішою ланкою завжди буде лікар, який працює на цьому обладнанні і проводить дослідження. Обстеження пацієнтів в медичному центрі «Омега-Киев» (вебсайт omegamc.ua/ru) проводять фахівці вищої кваліфікації, які мають чималий досвід.

Під час обстеження МРТ робляться серії знімків тканин і органів людини в різних проекціях, які після обробки та оцінки фахівцем дозволяють сформулювати точний діагноз.

У наш час магнітно-резонансна томографія є одним з найбільш інформативних методів дослідження та діагностики захворювань центральної нервової системи, кістково-м’язової і суглобової систем людини і т. д.

Підготовка до дослідження МРТ

Зверніть увагу, що магнітне поле під час дослідження МРТ сильніше за магнітне поле Землі десь в 10 000 разів, тому хоча МРТ не має вікових обмежень, при проведенні обстеження необхідно дотримуватися певних вимог безпеки і враховувати усі протипоказання.

Перед обстеженням потрібно вказати коротку інформацію про себе, про свій стан здоров’я, в тому числі з метою виявлення можливих обмежень на дослідження.

На обстеження пацієнт запрошується в спеціальне приміщення, обладнане кабінками для перевдягання та зберігання особистих речей. Для того, щоб нічого не завадило правильному дослідження, необхідно:

  • зняти з себе всі предмети одягу, які містять метал (сорочки з металевими ґудзиками, штани з блискавкою і так далі);
  • вийняти з кишень всі металеві предмети (ключі, монети та ін.);
  • віддати на тимчасове зберігання магнітні носії (мобільні телефони, «флешки», кредитні картки);
  • зняти металеві прикраси і годинник.

Зверніть увагу, що деякі види декоративної косметики (наприклад туш для вій) містять домішки металів, і це заважає отриманню правильної й точної картини дослідження, тому перед обстеженням бажано змити косметику. Металеві зуби зазвичай істотно не впливають на якість дослідження.

Пацієнт запрошується в кімнату для досліджень, де лягає всередину труби магнітно-резонансного томографа. Зона дослідження визначається за приписом лікаря, який призначив процедуру, або на вимогу пацієнта. Наш лікар також дасть свої рекомендації до проведення обстеження на місці.

Надрукувати
мітки:
коментарів