Поділитись:

Гунчик готовий взяти облавтодор на баланс області з "чистого листа"

Понеділок, 12 вересня 2016, 10:34
Гунчик готовий взяти облавтодор на баланс області з «чистого листа»

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик проінформував віце-прем'єр-міністра України про готовність області прийняти на себе функції з ремонту та відновлення доріг при залученні облавтодору.

Про це стало відомо у понеділок, 12 вересня, під час оперативної наради.

Голова ОДА акцентував увагу на тому, що в області вже два роки працює дорожній фонд, проте він потребує прийняття відповідних законів, щоб отримати статус "де-юре". Посадовець підкреслив, що всі необхідні для цього проекти рішень готові.

"Він працює на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. Нам вдалося довести, що тільки при поєднанні всіх видів ресурсів ми зможемо активно ремонтувати дороги. Облавтодор може бути переданий на баланс обласної влади з чистого листа. Якщо таке рішення приймуть і держава покриє попередні зобов'язання підприємства, яке має негативний баланс, то ми винесемо питання про передачу на сесії", – каже очільник ВОДА.

Володимир Гунчик зауважив, що облавтодор потрібний, оскільки більшість компаній, які спеціалізуються на ремонті доріг, не займаються облаштуванням інфраструктури.

"Я просив би відповідальних осіб працювати з цим підприємством, щоб ми не поглибили негативну тенденцію, а покращили фінансовий стан", – резюмував голова.

Надрукувати
мітки:
коментарів