Поділитись:

"Окремі сільські еліти лякають людей, що прийде Луцьк і забере землю", – Григоренко

Неділя, 11 вересня 2016, 14:36

У деяких селах чиновники лякають місцевих жителів тим, що у разі приєднання до Луцька, місто "забере землю", а інші лукавлять, говорячи, що "живуть добре".

Про це розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко в інтерв'ю Волинь24.

"Деякі сільські еліти лукавлять, коли кажуть, що живуть добре, але забувають сказати, що це за рахунок Луцька. Той же "Модерн-Експо" знаходиться на луцьких комунікаціях і у ньому працюють переважно лучани, але так сталось, що податки він платить в Підгайцях. Так само "Епіцентр" користується луцькими комунікаціями, а юридично знаходиться на території Липинської сільської ради. А приєднуватись вони не хочуть.

Окремі сільські еліти лякають людей тим, що прийде Луцьк і забере землю, але це маячня – якщо в людини є город чи пай з правом власності на землю, ніхто його не забере. Минулого року я з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим надіслав листи з запрошенням обговорити співпрацю усім десяти сільським радам. Відповіли на ці листи лише три сільські ради, але обговорили їх всі. Інше питання, як обговорили і чи запросили представників з Луцька", – нагосив заступник луцького мера.

Сергій Григоренко зазначив, якщо чесно і відкрито говорити з людьми, про те, що об'єднання дасть їм каналізацію замість вигрібних ям, тролейбуси, школи, центри адмінпослуг, покращення медичного обслуговування і багато інших речей, то вони це розуміють, але Луцьку не дають права висловитися.

"Наприклад, як мені розповіли мешканці Гіркої Полонки, там минулого року зібралось 50-60 старших людей, їм розказали, що як прийде Луцьк, у батюшки заберуть землю під хатою, а у вас – городи. Всі одноголосно проголосували проти об'єднання, нас навіть не запросили і не дали висловитися", – підкреслив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів