Поділитись:

«COVID-паспорти з'являться після вакцинації більшості населення», - Степанов

Субота, 17 квітня 2021, 05:26
«COVID-паспорти з'являться після вакцинації більшості населення», - Степанов

Паспорти вакцинації  в Україні можуть з'явитись лише після того, як більшість населення отримає  щеплення від коронавірусу.

Про це розповів Максим Степанов, міністр охорони здоров'я, - пише "Суспільне". 

"Дуже важлива ще дискусія всередині країни щодо використання таких паспортів всередині країни, зрозуміло, що після того, як буде охоплена (вакцинацією — ред.) більша частина населення країни", — сказав він.

Степанов розповів, що 13 квітня комісар Європейського Союзу з питань юстиції представив проєкт із запровадження імунних паспортів, де крім позначки щодо вакцинації людини, передбачається ще й позначка щодо проведеного ПЛР-тестування і навіть кількість антитіл, яка забезпечує імунітет відповідної людини від коронавірусної хвороби.

"Це викликало дискусію навіть у середовищі євродепутатів. Тому ми чекаємо від них фінального рішення, в якому вигляді він буде. Зі свого боку в постійному режимі фахівці МОЗ разом з фахівцями Мінцифри, ми опрацьовуємо з нашими європейськими партнерами, в який саме спосіб його хочуть запроваджувати", — запевнив Степанов.

Він додав, що МОЗ готове до будь-якого розвитку подій, тому що "система E-healse готова до вивантаження даних".

"У нас є вся інформація про вакцинацію людей, щодо захворюваності й щодо тестування", — підсумував міністр.

Більшість експертів сходяться на думці, що Європа дозволятиме в'їзд лише з паспортами вакцинації, які в Україні можна буде отримати після появи єдиного уніфікованого паспорта. Коли це станеться, МОЗ нині не каже.

Раніше МОЗ заявляло, що фіксує інформацію про зроблену вакцину проти COVID-19 у спеціальному реєстрі. Після появи єдиного уніфікованого паспорта вакцинації, українці зможуть отримати відповідні довідки на основі цих даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів