В Туреччині заборонили операції з криптовалютою

Субота, 17 квітня 2021, 02:57

У Туреччині  Центральний банк заборонив проводити операції з криптовалютою для купівлі товарів і послуг.

Пояснюють це значними ризиками та можливими збитками при проведенні таких транзакцій. Відповідна заява оприлюднена на сайті регулятора, -  пише "Суспільне".

"Криптоактиви не підпадають під дію будь-якого механізму регулювання та нагляду. Відсутність центрального адресата, надмірна волатильність ринкової вартості, використання у незаконній діяльності через їхню анонімність, викрадення гаманців або їхнє незаконне використання без відома власників та незворотність транзакцій можуть завдати збитків та містять ризики", – йдеться у її тексті.

Відтак Центральний банк Туреччини заявив, що криптовалюти та інші подібні цифрові активи не можуть прямо чи опосередковано застосовуватись як платіжний інструмент.

"Постачальники платіжних послуг не зможуть розробляти бізнес-моделі таким чином, щоб криптоактиви використовувалися прямо або опосередковано при наданні платіжних послуг і емісії електронних грошей, і не зможуть надавати будь-які послуги, пов'язані з такими бізнес-моделями", – йдеться у документі.

Останнім часом на ринку криптовалют у Туреччині спостерігається значне пожвавлення. Інвестори сподіваються виграти від зростання курсу біткоїна, а також, вберегти свої активи від інфляції.

Послаблення курсу турецької ліри та інфляційний тиск також підвищили попит на криптовалюти. У березні річна інфляція у країні перевищила 16%.

Запроваджені турецьким регулятором обмеження набудуть чинності 30 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: