Поділитись:

В Туреччині заборонили операції з криптовалютою

Субота, 17 квітня 2021, 02:57
В Туреччині заборонили операції з криптовалютою

У Туреччині  Центральний банк заборонив проводити операції з криптовалютою для купівлі товарів і послуг.

Пояснюють це значними ризиками та можливими збитками при проведенні таких транзакцій. Відповідна заява оприлюднена на сайті регулятора, -  пише "Суспільне".

"Криптоактиви не підпадають під дію будь-якого механізму регулювання та нагляду. Відсутність центрального адресата, надмірна волатильність ринкової вартості, використання у незаконній діяльності через їхню анонімність, викрадення гаманців або їхнє незаконне використання без відома власників та незворотність транзакцій можуть завдати збитків та містять ризики", – йдеться у її тексті.

Відтак Центральний банк Туреччини заявив, що криптовалюти та інші подібні цифрові активи не можуть прямо чи опосередковано застосовуватись як платіжний інструмент.

"Постачальники платіжних послуг не зможуть розробляти бізнес-моделі таким чином, щоб криптоактиви використовувалися прямо або опосередковано при наданні платіжних послуг і емісії електронних грошей, і не зможуть надавати будь-які послуги, пов'язані з такими бізнес-моделями", – йдеться у документі.

Останнім часом на ринку криптовалют у Туреччині спостерігається значне пожвавлення. Інвестори сподіваються виграти від зростання курсу біткоїна, а також, вберегти свої активи від інфляції.

Послаблення курсу турецької ліри та інфляційний тиск також підвищили попит на криптовалюти. У березні річна інфляція у країні перевищила 16%.

Запроваджені турецьким регулятором обмеження набудуть чинності 30 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
02 квітня 2024
10 березня 2024
26 січня 2024
12 січня 2024
09 листопада 2023
23 жовтня 2023
09 жовтня 2023
07 жовтня 2023
27 вересня 2023