Поділитись:

Волинські податківці «накрили» конвертаційний центр з обігом понад 120 мільйонів (фото)

П'ятниця, 16 квітня 2021, 12:24
Волинські податківці «накрили» конвертаційний центр з обігом понад 120 мільйонів (фото)

Податкова міліція Волині під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури ліквідувала міжрегіональний центр мінімізації платежів у бюджет (так званий  конвертаційний центр).

Про це інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

У межах досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 212 КК України встановлено, що фігуранти кримінального провадження, використовуючи реквізити підконтрольних СГД, забезпечували мінімізацію належних до сплати сум податків підприємствами реального сектору економіки, що користувалися послугами цього центру. Так, зловмисники, купуючи будівельні матеріали у підприємств імпортерів, реалізовували вказану продукцію за необліковану готівку без декларування отриманих доходів. Разом з тим
фігуранти кримінального провадження укладали фіктивні договори щодо реалізації вказаних товарно-матеріальних цінностей на адресу ряду юридичних осіб, що дозволяло останнім значно зменшити податкове навантаження.

Волинські податківці «накрили» конвертаційний центр з обігом понад 120 мільйонів (фото)Волинські податківці «накрили» конвертаційний центр з обігом понад 120 мільйонів (фото)Волинські податківці «накрили» конвертаційний центр з обігом понад 120 мільйонів (фото)

За надані такого роду послуги правопорушники отримували грошову винагороду в розмірі 8-12 відсотків від сум проведених операцій. При цьому обсяг фінансових ресурсів задіяних у функціонуванні центру мінімізації платежів у бюджет становить понад 120 мільйонів гривень.

Для припинення діяльності центру мінімізації платежів у бюджет проведено 5 санкціонованих обшуків на території м. Києва, Київської та Чернівецької областей. До проведення заходів був залучений особовий склад оперативного та слідчого управлінь ГУ ДФС у Волинській області, а також оперативні співробітники ГУ ДФС у Київській області.

Таким чином за результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів, вилучено

  • фінансово-господарські документи стосовно придбання та реалізації підприємствами товарно-матеріальних цінностей;
  • документи щодо оформлення імпорту на митну територію України продукції, яка в подальшому реалізовувалася за готівкові кошти; печатки підконтрольних СГД;
  • кліше підписів службових осіб підприємств; електронні файли, що містять відомості стосовно зняття та передачі готівки, із зазначенням підприємств, сум коштів, дат передачі готівки та імен отримувачів; 
  • чорнові записи фігурантів кримінального провадження щодо надання готівки замовникам.

Наразі вживають заходів, аби відшкодувати завдані державі збитки, оголосити підозру та притягнути винних осіб до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів