Поділитись:

Епідемія COVID-19 йде на спад, – очільник МОЗ

Середа, 14 квітня 2021, 20:02

Епідемія починає йти на спад. Україна витримала черговий стрибок захворюваності на COVID-19, зараз поступово ситуація почала покращуватися.

Про це заявив у фейсбуці очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

"Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8 % кількість госпіталізованих. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Закарпатська, вийшли з червоної зони", – пояснив він. 

Також, зі слів Степанова, минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого. Також є зниження кількості тих, хто захворів.

Очільник МОЗ зазначив, що Україна пережила пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. 

"Ми постійно тримали руку на пульсі, збільшуючи кількість ліжок із підведеним киснем відповідно до потреб, оновлюючи протоколи лікування, щоб максимально ефективно протистояти хворобі. Але деякі регіони, зокрема Київ, а також Хмельницька, Львівська та Полтавська області, продовжують перебувати в червоній зоні підвищеної епідемічної небезпеки, ситуація там залишається надскладною. Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів – носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей", – наголосив Степанов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів