Поділитись:

На рівненському полігоні постраждали військові з Волині

Субота, 10 вересня 2016, 13:49
На рівненському полігоні постраждали військові з Волині

Військовослужбовці військової частини В0259 через необережне поводження зі зброєю отримали поранення під час навчань на рівненському полігоні.

Про це повідомляє прес-служба оперативного командування "Захід" на оційній сторінці у Facebook.

Попередньо встановили, що під час проведення занять з тактичної підготовки, що один з військовослужбовців внаслідок необережного поводження з РПГ-18, що призвело до його вибуху, нехтуючи вимогами командирів, інструкціями щодо поводження зі зброєю, грубо порушив заходи безпеки. Своїми діями він створив небезпечну ситуацію, як для себе особисто так і для оточуючих військовослужбовців.

Через це військовослужбовці, які находились поруч з ним, отримали різного роду поранення.

Під час проведення занять всі військовослужбовці перебували в засобах індивідуального захисту (бронежилет, каска), що звело ризик до мінімуму.

Особовому складу надали кваліфіковану першу медичну допомогу фахівці медичної роти бригади, після чого їх направили до військового шпиталю (військова частина А1446), для надання подальшої медичної допомоги. Загроз життю військовослужбовців наразі немає.

За наказом командувача військ оперативного командування негайно припинили всі заняття. З особовим складом проведуть додаткове заняття по доведенню заходів безпеки.

На місці події працює група оперативного реагування військової служби правопорядку для з'ясування детальних обставин та умов отримання поранення військовослужбовцями.

Відповідно до наказу командира військової частини В0259 призначили службове розслідування.

Військовий прокурор Рівненського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань вніс кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 414 КК України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення" за фактом отримання вогневого поранення військовослужбовцями.

Надрукувати
мітки:
коментарів