Поділитись:

В Україні за добу зможуть змінити мобільного оператора зі збереженням поточного номера

Понеділок, 12 квітня 2021, 00:33
В Україні за добу зможуть змінити мобільного оператора зі збереженням поточного номера

фото ілюстративне

Із 1 грудня 2021 року в Україні запрацює спрощена процедура зміни мобільного оператора зі збереженням номера телефону.

Послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати із 1 травня 2019 року, – інформують на Урядовому порталі.

"Мінцифри активно підтримувала її впровадження, адже це забезпечить зручний перехід між компаніями та покращить користувацький досвід абонентів", – йдеться у повідомленні.

Як зазначають на сайті, нова процедура значно полегшить життя абонента, який хоче залишити свій номер телефону, але змінити мобільного оператора:

  1. номер перенесуть оперативніше: максимум за 1 день, а не за 3-4.
  2. абонент має звернутися до одного – нового оператора, а не до двох, як було раніше. Договір з колишньою компанією розірветься автоматично.
  3. користувачі без контракту тепер зможуть залишити свій номер під час зміни оператора за спрощеним порядком – реєстрація в попереднього оператора не потрібна.

Міністерство юстиції України 5 квітня зареєструвало зміни, які розробляла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку.

"Очікується, що новий порядок призведе до зростання конкуренції між мобільними операторами та стимулюватиме до поліпшення якості послуг, які отримують українці", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів