Поділитись:

Розповіли, чи були ускладнення у волинян після вакцинації від COVID-19

Субота, 10 квітня 2021, 10:00
Розповіли, чи були ускладнення у волинян після вакцинації від COVID-19

Ускладнення можливі після введення будь-якого медичного препарату. Не виняток і щеплення від коронавірусу.

Якою ж є ситуація із щепленням на Волині та чи фіксували ускладнення, розповів тимчасово виконуючий обов’язки головного лікаря Волинського обласного центру громадського здоров’я Сергій Новосад. Обговорення питання відбулося за круглим столом з ініціативи Громадянського Руху «СВІДОМІ», який заснував Андрій Покровський.

«Певні несприятливі події після імунізації, звісно, бувають. Якщо говорити про легкі, то це – біль в місті введення ін’єкції, почервоніння, підвищення температури, легкі грипоподібні симптоми, ломота у м’язах. Якщо піднялася температура, то організм активно реагує і виробляє антитіла. Але якщо такі симптоми не зникають протягом трьох діб, то можна вже говорити про більш важчу реакцію. Можливо, тут навіть людина потребує госпіталізації. Більш серйозні реакції – виражені алергічні і анафілактичні реакції чи анафілактичний шок. На щастя, у Волинській області подібних випадків не було. Усі, хто вакцинувався, мали незначні реакції», – зазначив Сергій Новосад.

До слова, учасниками круглого столу були також депутат міської ради, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер та депутат міської ради від "СВІДОМИХ", головний редактор ІА "Конкурент" Андрій Лучик, завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань, співкоординатор з проведення імунопрофілактики Ірина Єнжиєвська.

Нагадаємо: якщо ще один з шести показників епідемічної небезпеки буде перевищено, Волинь може потрапити до "червоної" зони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів