Поділитись:

Через нелегальних працівників на Волині підприємця оштрафували на 100 тисяч гривень

П'ятниця, 09 квітня 2021, 18:10
Через нелегальних працівників на Волині підприємця оштрафували на 100 тисяч гривень

Впродовж І кварталу 2021 року інспекторами праці управління Держпраці у Волинській області проведено 46 заходів контролю з питань виявлення неоформлених працівників.

За результатами інспекційних відвідувань виявлено, що до роботи без належного оформлення трудових відносин допущено 17 працівників. Факти порушень встановлено у 12 суб’єктів господарювання, – інформує пресслужба управління. 

Одного роботодавця притягнуто до фінансової відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 100 тис. грн. Винесено 11 попереджень про відповідальність за порушення законодавства про працю та вручено роботодавцям. Складено та передано до суду 7 протоколів про притягнення суб’єктів господарювання до адміністративної відповідальності, за не оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Крім того, спеціалісти управління проводять активну інформаційно-роз’яснювальну роботу. Зокрема, надано 1 208 роз’яснень роботодавцям, працівникам щодо застосування законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів