Поділитись:

Президент підписав указ про вакцинацію українців

Неділя, 04 квітня 2021, 23:31
Президент підписав указ про вакцинацію українців

Володимир Зеленський схвалив указ про вакцинацію населення України від коронавірусу.

Про це  повідомляє пресслужба Офісу президента, - пише "Суспільне".

Цим указом очільник держави ввів у дію рішення РНБО від 2 квітня "Щодо Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, до кінця 2021 року".

Згідно з рішенням, уряд має у 7-денний термін розробити та затвердити Національний план вакцинації проти коронавірусу. Зокрема, у ньому планується визначити мінімально необхідну щомісячну кількість щеплень, джерела та терміни постачання COVID-вакцин тощо. Також Кабінету міністрів доручено активізувати переговори з виробниками вакцин проти COVID-19 та щодо залучення міжнародної технічної допомоги для проведення вакцинальної кампанії в Україні. Водночас Міністерство охорони здоров'я має прискорити постачання необхідної кількості препаратів та забезпечити доступ населення до них, а також провести інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо вакцинації. Міністерство закордонних справ, своєю чергою, має активізувати співпрацю з іноземними державами та міжнародними організаціями щодо постачання в Україну вакцин проти COVID-19.

"Кінцевою метою  є охоплення щепленнями більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету до коронавірусу", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів