Поділитись:

Міносвіти пропонує збільшити стипендії деяким студентам

Четвер, 08 вересня 2016, 16:48
Міносвіти пропонує збільшити стипендії деяким студентам

Міністерство освіти і науки пропонує впровадити збільшення стипендій студентам педагогічних, технічних, природничих та математичних спеціальностей, щоб стимулювати навчання саме за цими спеціальностями.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань науки і освіти повідомив перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, повідомляє УНН.

"Добре було б збільшити стипендіальний фонд і вивести стипендії до рівня прожиткового мінімуму, але навряд чи ми зможемо. Тобто, насправді ми повинні запропонувати розумну формулу виплату стипендії, яка б не була б дискримінаційною. І що дуже важливо, враховуючи проблеми з прийомом, дуже складні проблеми з набором студентів на технічні, природничі, математичні спеціальності, педагогічні. Є пропозиція саме студентам цих спеціальностей суттєво підняти стипендію для того, щоб стимулювати навчання саме за цими спеціальностями", – сказав Ковтунець.

Нагадаємо: Мінфін пропонував зменшити стипендії. Однак Міністерство освіти виступило проти такої ініціативи. До того ж назвало такі дії незаконними.

Однак, систему стипендії таки планують змінити.

Надрукувати
мітки:
коментарів