Поділитись:

Волинські декларанти дедалі частіше звітують онлайн

П'ятниця, 02 квітня 2021, 15:31

Із трьох тисяч волинян-декларантів про доходи в електронному вигляді відзвітувалося 917 громадян.

Таким чином, майже 30 % від усіх декларацій громадян на Волині подано засобами телекомунікаційного зв’язку. Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформувала начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Руслана Дейнега.

«Загалом волиняни вже задекларували понад 337 мільйонів гривень доходів, та визначили до сплати понад 10,5 мільйона гривень податкових платежів. Для забезпечення вагомого фінансового ефекту від деклараційної кампанії проведено масштабну аналітичну роботу для того, щоб залучити до декларування доходів максимальне коло платників податків», – наголосила посадовець.

Як повідомила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області, наразі прогнозована сума податків, що повинна бути сплачена до бюджетів усіх рівнів за підсумками деклараційної кампанії в області – 18,8 мільйона гривень.

До речі, серед офіційних волинських мільйонерів вже 20 декларантів. Ус іразом ці громадяни задекларували 71,7 мільйона гривень доходів за минулий рік. Вони сплатять до бюджету майже 3 мільйони гривень податків.

Нагадаємо, що в умовах карантинних обмежень Державна податкова служба подбала про можливість для кожного подати декларацію не лише у паперовому вигляді, а й за посередництвом Електронного кабінету.

До послуг декларантів зручний і надійний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян». Подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
14:14
15 квітня 2024
15:15
14 квітня 2024
09:09
13 квітня 2024
17:11
10:00