Поділитись:

Депутат облради хоче знати, чому Волинь купує такі дорогі автобуси

Четвер, 08 вересня 2016, 17:02
Депутат облради хоче знати, чому Волинь купує такі дорогі автобуси

Голова фракції "УКРОП" у Волинській обласній раді В'ячеслав Рубльов просить голову Волинської ОДА Володимира Гунчика надати роз'яснення щодо ціни, за якою закупили автобуси і пояснити критерії почергового забезпечення навчальних закладів шкільними автобусами.

Про це йшлося на сесії обласної ради у четвер, 8 серпня, - повідомляє прес-служба УКРОПу.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1340-р Волинській області визначено суму залишку освітньої субвенції в розмірі 27 млн грн для закупівлі шкільних автобусів на умовах співфінансування.

Управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації визначено запити районних відділів освіти щодо потреби в шкільних автобусах й проведено процедуру закупівлі, відповідно до закону України "Про державні закупівлі в Україні", за результатами якої укладено договір з переможцем відкритих торгів – дочірнім підприємством "Автоскладальний завод №1" Публічного акціонерного товариства "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Згідно з графіком поставки, що є невідкладною частиною договору, постачання шкільних автобусів здійснять лише з 1 листопада 2016 року в повному обсязі (34 одиниці).

"Волинська облдержадміністрація закупила шкільні автобуси по ціні, яка є найвищою в Україні. Наприклад, в інших областях дані транспортні засоби були закуплені за 1,31-1,5 мільйони гривень за одиницю", - наголосив В'ячеслав Рубльов.

"Окрім того, 22 серпня 2016 року під час оперативної ради у голови облдержадміністрації начальник управління ОДА Людмила Плахотна заявила про те, що шкільні автобуси будуть виділятися пропорційно скороченим школам. Якщо ж громада навчальні заклади відстояла – автобусів не виділятимуть", - додав депутат.

Тому Рубльов просить Волинську ОДА надати інфорацію щодо закриття чи реорганізації закладів середньої освіти, вказати перелік тих освітніх закладів, які передані цього року на баланси сільрад, а також пояснити закупівлю автобусів за високою ціною.

Нагадаємо: в Міністерстві освіти раніше повідомили про те, що Волинська область планує закупити в ДП "Автоскладальний завод №1 "ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс" 37 автобусів за 1,58 мільйона гривень кожен. Ці автобуси виявились найдорожчими. Так, більшість областей планує придбати транспорт за 1,3-1,4 мільйона гривень, ще частина – за 1,4 – 1,5 мільйона.

Надрукувати
мітки:
коментарів