Поділитись:

У Луцьку перевірятимуть вулиці на безпечність

Четвер, 08 вересня 2016, 15:31
У Луцьку перевірятимуть вулиці на безпечність

Ініціативна група протягом місяця буде моніторити центральну частину міста на зручність, пристосованість до потреб людей з обмеженими можливостями та безпечність.

У 2014 році вже проводили подібний моніторинг вулиці Лесі Українки і виявили, що вона зовсім не пристосована для маломобільних груп населення. Про це розповіла 8 вересня під час прес-конференції координаторка цієї соціальної кампанії Тетяна Карпів.

Партнерами кампанії виступили "Жіночий клуб", ВОГО "Гендерний центр", ВОГО "Волинський прес-клуб" та "гендерний театр" Луцького педколеджу.

Вона додала, що активістки "Жіночого клубу" вирішили продовжити ініціативу гендерного моніторингу центральної частини міста. Відтак об'єктами цього моніторингу стали: проспект Волі, Старе місто, вулиця Лесі Українки та Центральний парк.

"Ми хочемо зафіксувати результати й напрацювати певні пропозиції щодо їх вдосконалення, а також активізувати лучан та лучанок, щоб кожен з них зрозумів, що ми мусимо змінювати місто", – сказала Тетяна Карпів.

Вона зауважила, що ініціатива не обмежується моніторингом. Також планують створити інтерактивну карту, де кожен лучанин зможе приєднуватись і також вказувати на якісь проблеми чи недоліки. Таким чином, завдяки активним жителям планують охопити в рамках моніторингу увесь Луцьк.

Головний редактор інтернет-видання "Волинь 24", яке є інформаційним спонсором моніторингу, Юрій Ричук сказав, що йому сподобалась пропозиція бути не просто спостерігачем, а взяти безпосередню участь в проекті.

Тетяна Карпів зауважила, що моніторинг вулиць будуть проводити зранку та увечері. Ініціативна група буде дивитись стан тротуарів, наявність освітлення, пристосованість вулиць до людей з обмеженими можливостями та інше.

Після кампанії активісти порівняють стан центру Луцька до і після змін та подадуть свої пропозиції міському голові та відповідним виконавчим органам міської ради для подальшого врахування.

Надрукувати
мітки:
коментарів