Поділитись:

Волинь незабаром може опинитися у "червоній зоні": назвали головну підставу

Четвер, 01 квітня 2021, 13:45
Волинь незабаром може опинитися у «червоній зоні»: назвали головну підставу

За даними епідемічного огляду, Волинська область наразі віднесена до територій із "помаранчевим" рівнем епідемічної небезпеки. Проте ситуація незабаром може змінитися, адже на Волині перевищено вже два із шести індикаторних показників епіднебезпеки.

Про це стало відомо під час брифінгу у Волинській ОДА у четвер, 1 квітня.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко повідомила, що перевищення індикаторних показників у нас відбувається за рівнем госпіталізації. Він становить більше 60 на 100 тисяч населення.

Також на Волині спостерігається перевищення епідемічного порогу. Він становить 40 %.

Загалом є шість індикаторних показників, і у разі, якщо ще хоча б один із них перевищить визначені критерії, наша область може перейти до "червоної зони".

У зв'язку з цим територіальним громадам рекомендують посилити карантинні обмеження, щоб уникнути поширення вірусу.

"Ми маємо залишатись пильними і ретельно дотримуватись всіх карантинних заходів. Ми уже дійсно втомилися від усіх цих обмежень, але іншого шляху немає. Я сподіваюся, ситуацію покращить проведення вакцинальної кампанії і формування у нас колективного імунітету", – підсумувала Наталія Янко.

Нагадаємо: середня добова кількість хворих за останній тиждень становила 370 осіб, а вчора – взагалі 490. Кількість лабораторно підтверджених випадків зросла на 18 % порівняно із попереднім тижнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів