Посеред пандемії у волинській інфекційній лікарні закінчився кисень. Але не весь (ОНОВЛЕНО)

Четвер, 01 квітня 2021, 10:40

У Волинській обласній інфекційній лікарні посеред пандемії закінчився кисень. Таке трапилося через те, що на львівському заводі, який постачає кисень волинським медзакладам, сталася масштабна поломка. Завод працював тільки на 40% потужності, а отже, без кисню залишилися медзаклади Львівської, Волинської та Закарпатської областей, коментує т.в.о. начальника управління охорони здоров 'я Волинської ОДА Роман Рудоквас

За словами чиновника, про проблему вони дізналися ще у неділю, 28 березня. Вже з понеділка із інфекційної лікарні почали переводити пацієнтів у інші медзаклади, в яких запас кисню є. 

Роман Рудоквас стверджує, що, попри все, балони і бочки з киснем ще є у інфекційній лікарні. Медична директорка закладу Любов Серба це заперечує. 

За словами жінки, останні запаси кисню лікарня вичерпала ще вчора, 31 березня. На щастя, усіх пацієнтів, які потребували підключення до кисневих точок, вже перевели у інші лікувальні заклади.

"Для наших пацієнтів зараз загрози немає. У нас на сьогодні 135 пацієнтів, з них 51 людина на концентраторах. Подача кисню здійснюється через них. Вони працюють від електрики і переробляють кисень з повітря. Ці потоки не такі інтенсивні, і реанімаційних хворих ми на таких концентраторах не можемо тримати. Ті, що потребували кисню, ми перевели у Волинську інфекційну лікарню і Боголюби", – розповідає Любов Серба.

За словами начальника обласного управління охорони здоров'я, поломку на заводі вже усунули, і сьогодні протягом дня кисень знову привезуть до лікарні. 

ОНОВЛЕНО:

Після публікації до нас у редакцію зателефонувала медична директорка обласної інфекційної лікарні і уточнила, що закінчилися бочки з киснем, але в медзавладі лишився ще 21 балон, і зі Львова сьогодні приїдуть ще балони. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: