Зубреня, олені, рідкісні журавлі: волинські лісівники показали своїх підопічних (фото, відео)

Середа, 31 березня 2021, 17:30

Волинські лісівники прозвітували, що тварини, яких вони підгодовували взимку, почуваються комфортно, їх чисельність достатня, і вони починають переходити на весняний раціон.

«Тішимось, що важка робота єгерів суворої зими не минула дарма», – повідомила пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Працівники лісо-мисливського господарства, як і обіцяли, продовжують ділитись матеріалами з фотопасток, встановлених на базі ДП «ЛМГ "Звірівське"».

Вже знайома родина зубрів, крім ласощів із підгодівельних майданчиків та солонців, із настанням весни урізноманітнила раціон першими пагонами, молоденькими гілочками.

Взимку, після сіна, вівса, кукурудзи, буряка та жому, що їх незважаючи, а часто наперекір погоднім умовам привозив єгер Мирослав Захарусь, зубри «на десерт» гризли кору сосни, верби та осики.

Тішить присутність у стаді малюка-однорічки. Як видно з фото, тварина швидко набирає вагу та виглядає цілком здоровою.

Щодо оленів, поки молоді пагони та трава лише починають з’являтись, тварини продовжують збиратись навколо підгодівельних майданчиків.

Під час ранкового об’їзду працівники єгерської служби нарахували 33 та 64 особини на двох майданчиках – дуже вже полюбляють кукурудзу.

Окрасою угідь вже четвертий рік є пара червонокнижних сірих журавлів. За даними Червоної книги України, зараз у країні нараховують від 500–600 до 700–850 пар. Тішить, що благородні птахи образи домівкою угіддя ДП «Звірівське ЛГ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: