Поділитись:

У Холопичах через штучні дерев’яні конструкції затопило землі і будівлі (фото)

Понеділок, 29 березня 2021, 20:00

До Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області в кінці березня цього року надійшло звернення жителів села Холопичі Локачинського району про штучно створену екологічну загрозу і бездіяльність місцевої влади.

У лютому-березні група місцевих жителів, самовільно влаштувавши дерев’яні перепони, значно зменшили перетікання води через гідротехнічну споруду, що розташована на р. Турія. Внаслідок цього відбулося підняття рівня води, що призвело до порушення водного режиму річки. Також це спричинило підтоплення господарських будівель місцевих жителів та затоплення заплавних земель в районі Холопичівського озера – гідрологічного заказника місцевого значення,  – інформують у Регіональному офісі водних ресурсів. 

Керівництво та спеціалісти РОВР у Волинській області відреагувала на звернення громадян та провели роботи з демонтажу спорудження на шлюзі-регуляторі ШР №7 на МК р. Турія.

Також було направлено лист сільському голові Затурцівської сільської ради щодо проведення відповідної роз’яснювальної роботи з місцевими жителями територіальної громади с. Холопичі задля запобігання пошкодження державних гідротехнічних споруд, що може привести до виникнення аварійних ситуацій і негативного впливу на заповідні території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів