Поділитись:

7-8 уроків на день – це забагато, – освітній омбудсмен

Понеділок, 29 березня 2021, 14:01
7-8 уроків на день – це забагато, – освітній омбудсмен

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов переконаний, що навантаження на учнів базової школи по 7-8 уроків на день є неприпустимим.

Як зазначив посадовець, нова типова освітня програма, ухвалена Міністерством освіти і науки в лютому цього року, зберегла значне навантаження на учнів, через що школярі мають по 7-8 уроків на день, – пише Освіта.ua. 

«Я не поділяю оптимістичної оцінки типової освітньої програми, оскільки вона зберегла величезне перевантаження на учнів. Наші діти у 5-х, 6-х, 7-х класах мають по 7–8 уроків. Це абсолютно неприпустимо. Це треба змінювати», – наголосив освітній омбудсмен.

Він зауважив, що наразі компромісним варіантом, який можна застосувати, є внесення змін до нового Санітарного регламенту.

«Це є зміни до Санітарного регламенту, який би виключив оцю дивну норму, що уроки фізкультури не входять до загального навантаження. Треба їх включати, треба бути чесними з собою. І врешті-решт дати нашим дітям можливість не лише навчатися, але й зберігати здоров’я», – зауважив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів