Поділитись:

Для реконструкції згорілого Нотр-Даму зрізатимуть 200-літні дуби

Понеділок, 29 березня 2021, 03:27

У Франції почали зрізати дуби віком понад 200 років, які використають в реконструкції шпиля собору Паризької Богоматері, знищеного пожежею в квітні 2019 року.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Дерева почали зрізати, зокрема, в колишньому королівському лісі Берсе. Першим зі зрубаних дерев, став дуб, посаджений ще за часів Французької революції. Його вік близько 230 років.

В цілому планується зрізати 1000 дубів для відновлення дерев'яних решіток даху і заміни основи шпиля.

"Ми знаємо, що це кінець чогось, але це також і початок", - сказала Полін Делорд, лісничий в 15-му поколінні, відповідальна за охорону і управління лісом.Її колега Клер Кінонеса погоджується. "Це найкраще друге життя, яке ми можемо дати дереву", - сказала вона.

Минулого літа президент Франції Еммануель Макрон відмовився від ідеї сучасної модернізації шпиля Нотр-Дама. Це рішення поклало початок багатомісячному полюванню за ідеальними дубами, здатними задовольнити суворі вимоги архітекторів.

Всю зиму підходящі дерева шукали за допомогою дронів. Дерева повинні були бути прямими, мати діаметр 50-90 см і висоту 8-14 метрів. Щоб зберегти цінні властивості деревини, дуби потрібно рубати не пізніше кінця березня, поки дерево має менше соків, і потім сушити протягом 18 місяців.

Роботи з безпосередньо відбудови шпилю очікувано почнуться лише на початку 2022 року. Увесь попередній час роботи були зосереджені на тому, щоб оцінити шкоду від пожежі, стабілізувати конструкцію та прибрати розплавлене вогнем риштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів