Поділитись:

Організатори "Євробачення" відмовили Білорусі в участі у конкурсі

Субота, 27 березня 2021, 04:26
Організатори

Білорусі було відмовлено Європейським мовнм союзом (EBU) в участі у "Євробаченні" через те, що нова пісня не відповідає правилам пісенного конкурсу. 

Про це йдеться на офіційному сайті "Євробачення", – пише "Суспільне".

"У середу, 10 березня, ми написали телекомпанії БТРК, що відповідає за участь Білорусі в пісенному конкурсі "Євробачення", з проханням вжити всіх необхідних заходів для внесення поправок у свою участь у заході цього року, щоб переконатися, що воно відповідає правилам змагання. Після цього БТРК представила нову пісню тих же артистів в узгоджені терміни", – йдеться у повідомленні EBU.

Згідно з ним, EBU і Контрольна група, яка керує конкурсом, ретельно вивчили нову пісню, аби оцінити її право на участь в конкурсі.

"Був зроблений висновок про те, що нова пісня також порушує правила конкурсу, які гарантують, що конкурс не буде використаний і не завдасть шкоди репутації. Оскільки БТРК не зміг подати заявку протягом продовженого терміну, на жаль, Білорусь не братиме участі в 65-му пісенному конкурсі "Євробачення" у травні", – підсумували в EBU.

Раніше Білорусь намагалася відправити на "Євробачення" провладний гурт "Галаси ЗМеста", який запропонував для конкурсу пісню "Я навчу тебе” з неоднозначним політичним підтекстом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів