Поділитись:

Чи є брехня заради добра?

П'ятниця, 26 березня 2021, 07:40

Терпіти не можу брехню. І людей, які обманюють. Брешуть в очі – і не червоніють. Аж зуби зводить від огиди. І кінчики пальців німіють.

Варто лиш раз людину зловити на брехні – все, не можу їй вірити, починаю сумніватися в її словах, шукати підступ в її діях. Здавалося б, нащо так реагувати? Адже чесність – чеснота далеко не кожного. «Спалила», зробила висновки, переступила, пішла далі. Але ж ні – щоразу дивуюся, розчаровуюся, ледь стримуюся, щоб не зіштовхнути віч-на-віч брехуна з неприглядною правдою.

А ось ця «брехня заради добра»? Досі не можу визначити для себе, чи припустима вона. Добра для кого? І де межа, яка розділяє добро і зиск від обману? Дуже крихко і непевно. Рано чи пізно брехня розкриється, а мотиви, які здавалися благими, виявляться недостатньо переконливими.

Але навколо – суцільний обман. В найменших дрібницях, на кожному кроці. Обіцянки політиків, реклама в торгівлі, улесливі коменти в соцмережах... І більшість із задоволенням чіпляє лапшу на вуха, бо ж від правди часом аж нудить.

Зустрічі, розмови, посмішки... І знову зводить зуби і німіють кінчики пальців.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів