Поділитись:

Чай чи кава?

Четвер, 25 березня 2021, 07:40

Ледь не почав з банально-пафосного: «Важко уявити своє життя без кря-кря-кря...». Не важко. І уявити не важко, і жити без чаю-кави – нормально. Перевіряв. От без води жити не можна. Не перевіряв, але цілком довіряю науці – не дарма ж свого часу вивчав фізіологію.

От те, що ці водні розчини екстрактів «речовин рослинного походження» роблять моє життя комфортнішим – це точно. Є ще, звісно, інша категорія улюблених напоїв з меншим вмістом води, але більшим вмістом C2H5OH, втім, про це – якось іншим разом.

Чай чи кава?

Кава

От без кави мені трохи важкувато прокидатися. Завдяки рефлексам, мене пробуджує сам аромат цього божественного напою. Коли я був маленьким (років до тридцяти), то вважав, що кава має бути солодкою, «як поцілунок дівчини». Потім, коли трохи розібрався, зрозумів, що цукор лише псує смак кави.

Якось я працював на фірмі, яка продавала модну каву (і кавомашини) не менш модним волинським закладам. До кола моїх завдань входило приведення викинутих на звалищах, наприклад, італійських апаратів у пристойний вигляд. Так от, до кави в нас був необмежений доступ. Особисто я випивав 6-8 доз ристрето (знаєте, що це? wink ) щодня. Зараз, наприклад, для комфортної роботи мені потрібна філіжанка нормальної міцної кави зранку. І щось, подібне до кави хоча б кольором, впродовж дня. І ніякого цукру – він псує смак кави!

Чай

А от чай для мене, так вже склалося, то «напіток отдохновєнія». Чай я люблю пити навіть ввечері чи вночі, ще й закинувши туди лимон чи якесь там варення. Ніякої поваги до китайських чи японських традицій – лінчуйте мене, чайопаклоннікі!

Що характерно, раніше я любив заморочуватися: взяти якісний, дорогий чай, почаклувати із заварником чи хоча б засипати його у френч-прес... А зараз мене цілком задовільняє найдешевша бурда з пакетика. Аби гарячою була.

А якому напою надаєте перевагу ви?

P.S.: а ви знаєте, якою смачною буває вода з крана, особливо – у понеділок зранку?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів