Поділитись:

"Волиньприродресурс" поповнить бюджети всіх рівнів, – голова волинських "радикалів"

Середа, 07 вересня 2016, 16:17
«Волиньприродресурс» поповнить бюджети всіх рівнів, – голова волинських «радикалів»

Голова фракції Радикальної партії в обласній раді Юрій Ройко переконаний, що створення КП "Волиньприродресурс", яке має опікуватися використанням мінерально-сировинних запасів на Волині і впорядкуванням ситуації з видобутком корисних копалин, – це правильне рішення.

Про це він повідомив під час веб-конференції 7 вересня.

Зі слів Ройка, діяльність КП "Волиньприродресурс" дозволяє суттєво наповнити бюджети всіх рівнів.

"Пропонується така схема роботи: підприємство отримує дозвіл на геологорозвідку, визначає ділянку з корисними копалинами, а потім залучає інвестора. Прибутки від спільної діяльності мають надходити таким чином: 50% – обласний бюджет, 25% – районний, 25% – сільський. Це – реальний механізм, як заробити місцевим радам та суттєво поповнити свої бюджети", – зазначив він.

Юрій Ройко наголосив, що "Волиньприродресурс" на 100 % належить громаді.

"А ми, депутати, повинні встановити прозорі правила гри, контролю громадськості за діяльністю цього підприємства. Але хочу наголосити на важливому питанні: збереженні довкілля. Вже чомусь стали звичними терміни "марсіанські" чи "місячні" пейзажі. Вони виникають після несанкціонованої діяльності бурштинокопачів. Під час незаконного видобутку знищується ліс, руйнуються дороги, відсутні відновлювальні заходи лісонасаджень і ґрунту, тому одним з головних завдань КП буде контроль за виконанням інвесторами рекультиваційних робіт", – додав він.

Ройко зазначив, що таке ставлення до довкілля може призвести до екологічної катастрофи і незворотних процесів у природі.

Надрукувати
мітки:
коментарів